A fost aprobat Programul pentru stimularea angajării tinerilor în sectorul agricultură

In Monitorul Oficial nr. 1107 din 28 decembrie 2018 a fost publicata legea nr.336 din 21 decembrie 2018 privind aprobarea Programului pentru stimularea angajarii tinerilor in sectoarele agricultura, acvacultura si industria alimentara.

In continuare, va prezentam cele mai importante aspecte din Legea 336/2018:
*Programul vizeaza acordarea unui sprijin financiar angajatorilor fermieri din agricultura, acvacultura si industria alimentara in vederea angajarii tinerilor beneficiari ai Programului pe perioada nedeterminata sau determinata, dar nu mai putin de 12 luni, cu norma intreaga.
*Sprijinul financiar se acorda angajatorului fermier pe o perioada de 12 luni, in conditiile angajarii a minimum doi tineri beneficiari ai Programului pe locuri de munca existente sau nou-create.
*Angajatorul fermier care face dovada angajarii a doi tineri beneficiari ai Programului beneficiaza de urmatorul sprijin financiar lunar, pentru fiecare persoana astfel angajata:
a) 1.000 lei pentru persoanele cu studii superioare de specialitate in domeniul agricol, acvacultura si/sau industrie alimentara;
b) 750 lei pentru persoanele cu studii medii de specialitate, precum si cursuri de formare profesionala de scurta durata in domeniul agricol, al acvaculturii si/sau industriei alimentare;
c) 500 lei pentru persoanele fara studii.
*Pentru ca angajatorul fermier sa beneficieze de sprijinul financiar prevazut la alin. (1), tanarul beneficiar al Programului trebuie sa nu mai fi beneficiat anterior de un alt sprijin la incheierea unui contract individual de munca pentru prima angajare sau sa nu fi avut incheiat un contract individual de munca cu acelasi angajator cu cel putin 12 luni inaintea angajarii prin prezentul program.

 


Publicat

în

de către