În perioada 15.06.2015 – 31.08.2015, în cadrul „Comandamentului Sezon Estival 2015”, medici veterinari oficiali, din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa împreună cu medicii veterinari oficiali detaşaţi, au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare.
Astfel, au fost verificaţi un număr de 1.847 de operatori din industria alimentară.
Controalele au vizat: 831 de restaurante, 33 de pizzerii, 165 de unităţi tip fast-food, 75 de braserii, 99 de unităţi tip bufet, o unitate tip bistro, 2 snack baruri, 79 de baruri, 31 de beach baruri, 12 pensiuni, 312 de magazine alimentare, 13 rulote fast food, 82 de laboratoare cofetărie/patiserie, 38 de cofetării/patiserii, 12 tonete de îngheţată, 26 de cantine, 2 pescării, o brutărie, 4 supermarketuri, 2 depozite alimentare, o gelaterie, 23 de tabere şcolare, o unitate produse congelate, un târg de vară, unităţi localizate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.
În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea, depozitarea, comercializarea în condiţii necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora, neasigurarea trasabilităţii produselor alimentare precum şi comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spaţii neaprobate/neigienizate sanitar veterinar.
Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 200 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 201.400 de lei.