IMM-urile cer număr mai mare de ajutoare de minimis

ajutor de minimis
Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România a subliniat necesitatea acordării ajutoarelor de minimis pentru investiţiile realizate de întreprinderile mici şi mijlocii, care contribuie la dezvoltarea sau modernizarea acestora, la crearea de noi locuri de muncă şi la creşterea PIB.

Din motiv că IMM-urile solicită un număr mare de ajutoare de minimis, CNIPMMR susţine creşterea bugetului maxim al schemei de ajutor de minimis, respectiv dublarea valorii acestuia astfel încât să crească numărul estimat de IMM-uri beneficiare, de la 2.000 la 4.000 de întreprinderi.

De asemenea, IMM-urile au semnalat existenţa unor probleme în procedura de depunere on-line din cadrul schemei de minimis, procedură care a generat probleme de acces şi blocaj, astfel încât o numeroasă parte din întreprinderile solicitante nu au putut să se înscrie.

CNIPMMR a efectuat o anchetă pe un eşantion de 1.858 întreprinzători, cuprinzând IMM-uri din toate clasele de mărime, din toate regiunile şi ramurile de activitate, care evidenţiază preponderenţa autofinanţării în afaceri în 91,27% din IMM-uri, cu creşterea într-un an cu 16,37% a IMM-urilor ce se autofinanţează, concomitent cu scăderea cu 5% a creditelor bancare.

Astfel, CNIPMMR a venit cu o serie de propuneri care vizează o abordare bancară şi întreprenorială echilibrată, creşterea transparenţei şi competiţiei în sectorul bancar, simplificarea sarcinii administrative, sprijinirea accesului la consultanţă.


Publicat

în

de către