Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Zile libere plătite pentru cei care se vaccinează!

Autor: Diana Jitaru
iulie28

Legea nr. 221/2021 prevede completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19.

Persoanele care se vaccinează împotriva COVID – 19 beneficiază, la cerere, de următoarele drepturi:
a) câte o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul angajaţilor din sistemul public şi privat;
b) câte o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul elevilor şi studenţilor;
c) câte o zi de permisie, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul cadrelor militare în activitate şi al soldaţilor şi gradaţilor profesionişti.

Practic, cei care se vor vaccina cu vaccinul administrat într-o singură doză vor beneficia de o singură zi, iar ceilalţi de două zile libere, acestea acordându-se pe baza adeverinţei de vaccinare.

De zile libere beneficiază şi unul dintre părinţi sau reprezentantul legal al copilului cu vârsta de până la 18 ani, precum şi al persoanei cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani, în ziua vaccinării copilului, respectiv a persoanei cu dizabilităţi.

Menţionăm că nu vor beneficia de zile libere persoanele care sunt vaccinate la locul de muncă prin grija angajatorului.

Comentariile sunt închise pentru Zile libere plătite pentru cei care se vaccinează!

Comments are closed.


Arhiva