Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Au fost adoptate noi facilităţi în domeniul construcţiilor!

Autor: Diana Jitaru
iunie24

In Monitorul Oficial nr.507/21.06.2019 a fost publicata Ordonanta de Urgenta nr. 43/2019 privind unele facilitati la constructii.

Potrivit documentului publicat se mareste aria codurilor CAEN care pot beneficia de facilitatile introduse, adica scutirea de impozit pe venit, de contributia la Pilonul II si la sanatate.

Mai mult, prin derogare de la prevederile art.164 alin. (1) din Legea nr.53/2003 – Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, pana la sfarsitul anului 2019, pentru domeniul constructiilor, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste, in bani, fara a include indemnizatiile, sporurile si alte adaosuri, la suma de 3.000 lei lunar, pentru un program normal de lucru, in medie de 67,333 ore pe luna, reprezentand in medie 17,928 lei.ora.

In perioada 1 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2028, pentru domeniul contructiilor, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata va fi de minimum 3.000 lei lunar, fara a include indemnizatiile, sporurile si alte adaosuri, pentru un program normal de lucru in medie de 167,333 ore pe luna.

Facilitatile se acorda angajatoriilor care realizeaza cifra de afaceri din activitatile mentionate si alte activitati specifice domeniului constructii in limita a cel putin 80% din cifra de afaceri totala.

Pentru societatile comerciale nou-infiintate, respectiv inregistrare la registrul comertului incepand cu luna ianuarie a anului 2019, cifra de afaceri se calculeaza cumulat de la inceputul anului, inclusiv luna in care se aplica scutire, iar pentru societatile comerciale existente la 1 ianuarie a fiecarui an se considera ca baza de calcul cifra de afaceri realizata cumulat pe anul fiscal anterior.

Comentariile sunt închise pentru Au fost adoptate noi facilităţi în domeniul construcţiilor!

Comments are closed.


Arhiva