Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Codul fiscal va suferi modificări!

Autor: Diana Jitaru
august24

Ministerul Finanţelor a lansat în dezbatere publică Proiectul de Ordonanţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Pentru conformarea cu dispozițiile Directivei 2011/96/UE, se propune completarea art. 24 din Codul fiscal, respectiv completarea prevederilor alin. (1) lit. a) pct. 2 și lit. b) pct. 3, precum și a celor de la alin. (5) lit. b), cu dispoziții referitoare la „un alt impozit care substituie impozitul pe profit”, în ceea ce privește condiția privind impozitul plătit în România de către societatea română care primește dividende din alte state membre ale UE, condiție care trebuie îndeplinită pentru asigurarea neimpozitării acestor venituri.

Se propune modificarea prevederilor referitoare la impozitarea dividendelor distribuite și neplătite până la sfârsitul anului respectiv, în sensul cuprinderii în sfera de reglementare a impozitului pe dividende a tuturor situațiilor de distribuire, prin referință la dividendele distribuite, potrivit legii, care nu au fost plătite până la sfârşitul anului în care s-a aprobat distribuirea acestora.

Comentariile sunt închise pentru Codul fiscal va suferi modificări!

Comments are closed.


Arhiva