Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

A fost publicat un proiect de modificare a Codului Fiscal!

Autor: Diana Jitaru
decembrie5

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a publicat un proiect de Ordonanta de Urgenta pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Prin dosarul EU Pilot 7502/15/TAXU, Comisia Europeana a solicitat clarificarea unor aspecte din legislatia nationala referitoare la contributia pentru finantarea unor cheltuieli de sanatate aplicate produselor din tutun prelucrat si bauturilor alcoolice spirtoase, ulterior Comisia Europeana respingand raspunsul transmis de partea romana.

Promovarea acestui act normativ este determinata, in principal, de necesitatea evitarii declansarii actiunii in constatarea neindeplinirii obligatiilor (infringement) impotriva tarii noastre, avand in vedere ca Romania si-a asumat angajamentul ferm de a efectua modificarile legislatiei nationale, respectiv Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, republicata si Legea educatiei fizice si sportului nr. 69/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, astfel incat sa fie conforme cu reglementarile Uniunii Europene in domeniul accizelor.

Potrivit Codului fiscal, accizele armonizate sunt venituri datorate la bugetul statului.

Nivelul accizelor prevazut la nr. crt. 5 – 9 din anexa nr. 1 de la Titlul VIII din Codul fiscal, cuprinde si contributia pentru finantarea unor cheltuieli de sanatate prevazuta la titlul XI din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, republicata.

De asemenea, pentru bauturile alcoolice, tigaretele, tigarile si tigarile de foi, nivelul accizelor prevazut la nr. crt. 1 – 7 din anexa nr. 1 de la Titlul VIII din Codul fiscal, cuprinde si cota de 1% datorata Ministerului Tineretului si Sportului, prevazuta in Legea educatiei fizice si sportului nr. 69/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.

Comentariile sunt închise pentru A fost publicat un proiect de modificare a Codului Fiscal!

Comments are closed.


Arhiva