Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Un proiect extinde categoria de activităţi în care pot fi angajaţi zilieri!

Autor: Diana Jitaru
aprilie5

Un proiect de ordonanta de ugenta depus recent propune extinderea categoriei de activitati in care pot fi angajati zilieri. In lista ar putea fi incluse domeniile publicitate, restaurante si interpretare artistica. Totodata, in proiect este mentionata si eliminarea remuneratiilor zilierilor din categoria veniturilor exceptate de la plata contributiei de asigurari sociale si a contributiei de asigurari sociale de sanatate.

Modificarea introdusa de OUG nr.114/2018 blocheaza activitatea zilierilor si incurca firmele care apelau inainte la serviciile acestora. Aceasta prepsupunea restrangerea activitatilor in care se poate utiliza munca necalificata a zilierilor numai la urmatoarele domenii de activitate:

•   agricultura, vanatoare si servicii anexe – diviziunea 01;
•   silvicultura, cu exceptia exploatari forestiere – diviziunea 02;
•  pescuit si acvacultura – diviziunea 03.

Prin urmare, prin O.U.G.nr.114/2018 au fost eliminate din cuprinsul Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri, 20 de domenii prevazute in Clasificarea activitatilor din economia nationala, in care se putea presta munca necalificata cu caracter ocazional.

Comentariile sunt închise pentru Un proiect extinde categoria de activităţi în care pot fi angajaţi zilieri!

Comments are closed.


Arhiva